MITÄ MIEHIÄ

Me Aarteenetsijät olemme tavallisia miehiä, erilaisissa ammateissa, työssä käyviä, työttömiä tai eläkkeellä olevia ja erilaisissa elämän tilanteissa olevia, monet vaikeissakin. Jotkut meistä ovat terveitä, mutta monet vaikeitakin sairauksia (syöpää jne.) kokeneita tai parhaillaan sairastavia.

Olemme varsin keskeneräistä joukkoa, kullakin omat ongelmansa ja vammansa. Täydellisiä ei ole joukkoomme vielä eksynyt. Jotkut meistä ovat tehneet yhdessä matkaa jo pitkään, toiset vasta mukaan liittyneitä.

Olemme ymmärtäneet, että ilman Jumalaa ja Jeesusta emme elämässä emmekä kuolemassa selviä. Siitä ymmärryksestä iloitsemme ja olemme kiitolliset. Jeesuksessa meillä on sekä ajallisen että iankaikkisen elämän Toivo.

Useimmat ovat espoolaisia, mutta on myös vantaalaisia ja kauniaislaisia. Joskus on joku tullut joukkoomme pitemmästäkin matkasta.

MITÄ TEEMME

Kokoonnumme Pitäjäntuvassa Espoossa

Säännöllistä toimintaa ovat Aarteenetsijöiden miestenillat Espoon tuomiokirkon mäellä sijaitsevasssa Pitäjäntuvassa. Kokoonnumme joka toinen viikko yhteen keskustelemaan erilaisista elämään ja uskoon liittyvistä asioista.

Aarteenetsijöiden kokoontumiset ovat osallistujamäärän kasvaessa muuttuneet pienpiiristä miestenilloiksi.

Illoissa on usein vierailevia alustuksenpitäjiä, monet varsin nimekkäitäkin. Alustuksen jälkeen tai kestäessä käydään keskustelua esille tulleista asioista. Keskusteluun osallistuminen on täysin vapaaehtoista, osallistua voi hyvin myös olemalla hiljaa ja kuuntelemalla.

Mukaan voi tulla joka kerta, silloin tällöin tai vaikka vain yhden kerran aiheen kiinnostaessa tai ihan vain uteliaisuudesta. Kaikki miehet ovat tervetulleita.

Ja teemme monenmoista muuta

Säännöllisten kokoontumisten lisäksi olemme tehneet monenlaisia muita yhteisiä juttuja. Kevätkauden päätteeksi ja syyskauden alkajaisiksi olemme yleensä viettäneet rantasaunailtoja. Vuosien varrella olemme olleet monissa talkoissa ja retkillä Virossa ja kotimaassamme.

Pyydettäessä olemme olleet todistuspuheenvuorojen käyttäjinä erilaisissa tilaisuuksissa. Riittävän aarteenetsijä-joukon paikalla ollessa olemme monesti kajauttaneet pari hengellistä lauluakin. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan järjestämillä SyysMatin Markkinoilla meillä Aarteenetsijöillä on ollut oma teltta, jossa olemme tarjonneet markkinaväelle levähdys- ja turinapaikan sekä muutaman hengellisten laulujen lauluhetken.

Olemme saaneet ystäviä

Monissa yhteisissä kokoontumisissamme, retkillämme ja seikkailuissamme meistä monista on tullut hyviä ystäviä.