Enkeli pelastaa ja rukouksiin vastataan

Koulujen loppuessa 2008 silloin 15 vuotias poikamme Matti (nimi muutettu) läksi illalla kaverinsa luo ja hänen piti olla kaverin luona yötä. Olimme siinä vaiheessa vaimon kanssa uskossa Jeesukseen syntiemme Sovittajana ja ainoana tienä taivaaseen. Rukoilimme illalla pojan puolesta toisistamme tietämättä, sillä kumpikin arveli seuraavan yön olevan vauhdikkaan. Pojasta ei kuulunut mitään emmekä myöskään soittaneet hänelle koska mitään erikoista ei ollut tapahtunut aiemmin. Aamulla n. klo 5:30 ovemme ulkopuolella oli 2 poliisia. He kertoivat, että poika oli humalassa yrittänyt itsemurhaa hyppäämällä 8 metrin korkeudesta asfaltille. Poliisit kertoivat, että pojalla ei ole hengenvaaraa eikä ole kovin pahasti loukkaantunut.

Läksimme vaimon kanssa Meilahteen. Kun tapasimme siellä ensimmäisen henkilön joka tiesi tapauksesta, hän sanoi enkelin pelastaneen pojan. Sairaalaan oli hälytetty parhaat kirurgit. Heitä ei tarvittu sillä pojalta oli murtunut ainoastaan kaksi pientä luuta jalkaterästä ja muutamia hampaita. Pojan jalka laitettiin kipsiin polvea myöten ja sille ei tehty muuta. Hampaat paikattiin kesän aikana kuntoon.

Herra oli kuullut rukoukset ja pelasti pojan. Vaimo sai tapauksen jälkeen vahvistuksen tästä. Kun hän hypyn jälkeen ensimmäisen kerran avasi Raamatun, niin se oli auennut kohdasta Matt. 17:21 Tämä laji ei lähde muulla kuin rukouksella ja paastolla.

Vaimo käyttää uutta 1992 käännöstä jossa tämä on. Käyttämässäni 1938 käännöksessä tätä jaetta ei ole.  Herra totisesti kuuli rukoukset ja vielä antoi vahvistuksen Raamatusta.  

 

Herran armo on suuri ja Hän muistaa rukoukset kauan

Poikamme Matin puolesta on rukoillut n. 15 henkeä sen jälkeen kun hän yritti itsemurhaa hyppäämällä. Poika oli vajaata viikkoa ennen kuin hän täytti 18 vuotta kotibileissä. Tuntematon poikaporukka oli käyttänyt uhkaavasti bileissä. Emäntänä ollut tyttö oli pyytänyt porukkaa poistumaan mutta he olivat kutsuneet lisää oman porukan poikia. Matin ja tuntemattoman porukan välille oli tullut kinaa. Tällöin Matin kaveri oli sanonut, että lähdetään pois. Olivat lähteneet ja tuntemattomat pojat olivat lähteneet heidän perään. Joku pojista oli saanut idean, että Matti laitetaan heidän auton takakonttiin ja viedään hakattavaksi korpeen Sipooseen. Viisi poikaa oli yrittänyt laittaa Mattia auton takakonttiin. Hän oli vastustanut ajatusta ja yritykset eivät olleet onnistuneet. Pojat päättivät sitten hakata Matin pihalla. Kaksi poikaa oli pidellyt käsistä ja kaksi poikaa oli lyönyt useita kertoja nyrkillä kasvoihin. Lopulta olivat päästäneet Matin ja hän oli mennyt takaisin bileisiin. Siellä oli annettu ensiapua.  

Asia meni oikeuteen. Koska poika ei tuntenut pahoinpitelijöitä niin vain kolme heistä tavoitettiin. Heidät tuomittiin maksamaan noin 3000 euroa kipurahoja hakkaamisesta jääneistä arvista, vereen menneestä takista ja muusta.

Herra oli tarkannut rukoukset ja varjeli poikaa edelleen lähes 3 vuoden kuluttua itsemurhayrityksestä.