Olin n. 10 v kun sain joululahjaksi pienen koottavan veneen. Siinä oli kuminauha jolla potkurin sai vähäksi aikaa pyörimään ja veneen liikkumaan muutaman metrin. Odotin innokkaasti kevättä että jäät lähtevät järvestä jonka rannalla asuimme.

Menin venettä ensimmäisen kerran uittamaan. Sidoin siihen ohuen valkean narun jotta voin vetää sen takaisin rantaan. Vesi oli vielä kylmää ja en osannut uida. Sidoin narun huolellisesti jotta vene ei karkaa. En ole enää aivan varma oliko ensimmäinen vai toinen kerta kun päästin veneen veteen ja liikkeelle kun naru yllättäen irtosi veneestä. Tiedän, että olin silloin ja myöhemminkin varsin huolellinen. Kävi niin, että vene lähti tuulen mukana järven selälle. En osannut tehdä mitään ja pian vene oli saavuttamattomissa. Olin kovin suruissani sillä olin todella innolla odottanut, että voin uittaa jouluna saamaani lahjaa. 

Seuraavan yönä näin unen, jossa vene oli tullut takaisin sille puolelle järveä jossa sitä uitin. Paikka ei ollut sama vaan n. 60 m pohjoisen suuntaan. Järvellä on pituutta n. 1,5 km ja leveyttä 300 – 500 m. Näin unessa, että saan veneen otettua ilman apuvälineitä. Kumikenkääni kylläkin meni vettä.

Seuraavana aamuna muistin unen. En muista juoksinko suoraan sitä paikkaa kohden jonka näin unessa vai veneen uittopaikalle. Joka tapauksessa kun tulin siihen paikkaan jonka näin unessa, niin vene oli tarkalleen siinä. Sain sen pois siitä ilman apuvälineitä joskaan kumikenkääni ei mennyt vettä. Erikoista tässä oli vielä se, että rannasta noin 30 metrin päässä oli järvikortetta n. 10-15 m leveänä vyöhykkeenä. Jotta vene olisi voinut tulla rantaan, niin sen olisi ikään kuin pitänyt hypähtää kortteikon yli. Lisäksi aivan rannassa oli vielä isoja pellolta ajettuja kiviä ja se ei ollut jäänyt niitten taakse.

En ollut tällöin enää edes lapsenuskossa. En muista, että lapsena olisin edes kuullut ymmärrettävällä tavalla mikä on Jeesuksen merkitys. Sinänsä uskoin pienenä lapsen Jumalaan mutta Jeesuksen merkitys ei ollut auennut. Kun Isä alkoi vetää minua enemmän yli 30 vuoden ikäisenä Jeesusta kohden, niin monta kertaa ihmettelin miksi Herra antoi minulle tämän yliluonnollisen unikokemuksen lapsena. Olin jo ennen uskoontuloa varma, että yliluonnollinen maailma on olemassa. En kuitenkaan tullut uskoon vaikka uskoin yliluonnolliseen 100 % varmuudella. Uskoon ei tulla ihmeitten kautta vaan turvautumalla Jeesukseen syntiemme sovittajana. Ihmeet ja merkit ovat kuitenkin vahvistukseksi meille. Jokainen uskova kuten myös Paavali tarvitsi vahvistusta ja rohkaisua. Me saamme tai ainakin pitäisi saada rohkaisua ja vahvistusta läheisiltä uskonveljiltä ja sisarilta. Herra itse voi myös antaa rohkaisua ihmein ja merkein ja tunnusteoin. Näitten osalta on kuitenkin syytä olla varovainen. Saatana on saanut aikaan tulee samaan aikaan suuria ihmeitä. Raamattu varoittaa tästä erityisesti Ilm. 13: 13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
15. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
16. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. 

R