Herra pelastaa hölmöilystä

Poikamme Matti oli aamupostin jakelijana kesällä kun oli jo täyttänyt 18 vuotta. Hänen piti jakaa posti myös juhannusaattona ja hän ei päässyt muun perheemme kanssa mökille. Matti oli ostanut lonkeroa 12 tölkin pakkauksen. Juhannuksen vietto oli aloitettu noin klo 18 ja alettu nauttia viinaksia. Matti oli tullut kotiin n. klo 1 yöllä. Jostakin syystä ja ehkä kokemattomuutta hän oli saanut päähänsä lähteä ajamaan vanhalla kakkosautollamme vaikka viinaa oli ollut veressä ehkä 2,5 promillea. Matti oli päässyt vain noin kilometrin kun poliisit olivat lähteneet perään. He olivat tulleet kotikäynniltä ja kuulleet auton äänen joka oli varsin äänekäs. Olivat arvioineet nopeuden olleen noin 60 km/h 40 km/h rajoitusalueella. He olivat saaneet pojan kiinni ensimmäisissä liikennevaloissa noin kilometrin ajon jälkeen. Poika tuomittiin törkeästä rattijuoppoudesta ja hän sai myös rikosrekisterin. Kortti oli pois n. 8 kk.      

Herran armoa oli, että poika jäi kiinni. Pari viikkoa aiemmin oli kuollut muutaman kilometrin päässä 2 nuorta ja yksi oli loukkaantunut pahoin nuorten käyttämän auton suistuessa 120 km/h vauhdissa pois tieltä. Alueella oli ollut 60 km/h nopeusrajoitus. Poika oli tuntenut yhden kolariautossa olleista.

Matin kiinnijäämisessä Herra oli järjestänyt seuraavan asian. Kakkosautoni pakoputki piti kovaa ääntä kun kierrokset menivät tietyn rajan yli. Tämä melu kiinnitti poliisien huomiota autoon kun he tulivat kotikäynniltä. Se oli ollut syy, että he huomasivat auton ja lähtivät sen perään Raamattu Room 8:28 pitää paikkansa. Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.