Tulosta

Joulupäivä 2015 ja ikävä ongelma käynnistää tapahtumaketjun, jossa oli 3 päävaihetta. Ongelma oli se, että vessan viemäri jymähti tukkoon. Kävin koputtelemassa ja heiluttelemassa kellarin kattoon kiinnitettyä viemäriputkistoa eri kohdista, laitoin kodin putkimiestä, astianpesujauhetta, kiehuvaa vettä ja jollain tavoin viemäri lähti vetämään. Meni jokunen päivä ja uuden vuoden aaton aattoja sama juttu. Totaalinen tukos, jossa eivät koputtelut ja imukupit auttaneet. Ei auttanut kuin tehdä inhottava toimenpide – ottaa irti kellarin kattoon kiinnitetyt putket ja katsoa mistä kyse. Jotta putkia voisi irrottaa piti avata putkessa oleva tarkistusluukku, no siellähän oli tukospaine päällä ja avaaja sai kokea ”ihania roiskeita”, jotka eivät millään tahtoneet osua käsissä olleeseen ämpäriin. No lopulta sitten pääsin ottamaan putket irti ja kas kummaa, niihin noin 30v sitten asennettuihin PVC 90 mm (nykyvaatimusten mukaan pitää olla 110 mm) oli talmaantunut hiekkakivimäinen 1 – 2 cm paksu kovettumakerros, josta oli alkanut irrota paloja. No tietäähän sen miten ahtaassa putkessa käy kun suhteellisen kovia mekaanisia paloja irtoaa sinne. Putsasin putket pihalla, pesin painepesurilla ja kokosin putket takaisin paikoilleen. Emännän kanssa sitten vielä pestiin kellaritilan pintoja roiskeista. 

Kaikki hyvin? Yksi vuorokausi meni hyvin ja sitten uuden vuoden päivänä sama kauhistus, vessa totaalisen tukkessa! Nyt ei auttanut kuin soittaa vaikka oli hälytyspäivystyspäivä ja kovat hinnat loka-auto paikalle. Yli 2 tuntia teki osaava kaveri hommia ennen kuin viemärin maanalainen osa aukeni, sieltä tuli iso määrä samaa ”hiekkakivipalasia”. Kallis hinta, mutta nyt oli putkisto puhdas ja homma pelasi.


MIKÄ OLI TÄMÄN JOULUAHDISTUKSEN HENGELLINEN OPETUS?

Oliko Pyhän Hengen puhetta vaiko mitä, mutta kun viemäri aukeni, tuli mieleen heti ajatus että tässä Jumala opetti PARANNUKSEN TEOSTA. Ensimmäisessä tukoksessa yritin omin voimin kevein konstein irrottaa ”synnin saastaa”, se näytti hetkeksi auttavan, toisessa tukoksessa edelleen omin voimin yritin omin voimin putsata näkyviä ”syntejä” ”sisäisestä putkesta”, senkin vaikutus oli tosi lyhytaikainen. Kolmannen tukoksen jälkeen vasta rukoiltiin vaimon ja tyttären kanssa ja pyydettiin Jumalan apua ja kun ammattimies tuli paikalla ja ulkoisen letkun kovalla paineella ja voimakkaalla imuputkella jynssäsi piilossa olevaa putken osuutta ( = meidän sydämen piilossa syvällä olevia syntejä) veden paine (Pyhä Henki) avasi syvällä piilossa olevat synnin lukot ja putki aukeni. Hallelujaa!


PARANNUKSEN TEOSSA ei auta ylimalkainen omaan voimaan perustuva kevyt parannus, ei omat ihmisen keinot (= putsata helposti näkyvillä olevia syntejä elämästä) vaan vasta kun turvaamme Herraan Jeesukseen ja annamme Pyhän Hengen tehdä työtään, voivat meidän piilosyntimme saada lähtöpassin ja vapauttaa tilaa Kristukselle meistä.

Tälläisia ajatuksia herätti meidän perheen joulupiina!

t. Jussi & perh