Uskoon tulo

Rakentaja Yrjö oli työkavereiden kanssa eräänä joulukuun alkupuolen lauantaina viettämässä pikkujoulua jollakin kesämökillä. 

Ruokaa ja erityisesti juomia oli varattu riittävästi. Aika kului rattoisati kunnes puolen yön aikana Yrjö koki tärähdyksen päässään aivan kuin joku olisi lyönyt häntä halolla päähän. Hän katseli ympärilleen ja huomasi kavereiden olevan niin juovuksissa ettei niistä olisi ollut lyöjäksi. Samalla kun lyönti tuntui ääni sanoi "Yrjö sinä olet väärässä seurassa". Siihen loppui hänen viinan juontinsa eikä se ole hänelle maistunut sen jälkeenkään. Hän olisi halunnut heti lähteä mökiltä pois mutta ei ollut ketään ajokuntoista vaikka autoja pihalla olikin.
Siitä alkoi hänen vaelluksensa uuden luotettavan "isännän" kanssa.

Varjelusta

Hän oli työkaverinsa kanssa rakentamassa kesämökkiä Saimaan saaressa lähellä Mikkeliä. Oli kesä ja heillä oli majapaikkana teltta. Eräänä iltapäivänä Yrjö koki että nyt täytyy lähteä  Mikkelistä tarvikkeita hakemaan. Kaveri esteli, ei me tänään mitään lisää tarvita mennään huomenna. Yrjö ei antanut periksi ja niin lähdettiin. Tarvikkeet hankittiin ja veneiltiin takaisin saareen. Noustiin maihin ja kas heidän telttansa oli aivan riekaleina. Mikkelissä olon aikana oli saaren yllä ollut ukkosmyrsky ja salama oli lyönyt teltan vieressä olevaan puuhun ja tullut puuta pitkin alas maahan ja repinyt teltan. Jos he olisivat olleet saaressa telttaanhan he olisivat menneet sadetta pitämmän ja samalla joutuneet tutustumaan salaman voimaan.

- -

Hän oli erään työpäivän päätteeksi palaamassa yksin autolla kotiin. Lähestyessään erästä risteystä ääni sanoi jarruta, hän jarrutti. Samassa oikealta kolmion takaa tuli kovaa vauhtia betoniauto ja meni tien yli pellolle. Kuski oli humalassa. Ilman jarrutusta Yrjö olisi ehtinyt juuri betoniauton ajolinjalle.

- -

Hän oli rakentamassa työkaverin kanssa  omakotitaloa. Talo oli runkovaiheessa ja hän oli jossain kattorakenteilla noin neljän viiden metrin korkeudella. Yllättäen hän putosi ja jysähti selkä edellä tiivistetylle sorapohjalle. Hän nousi pystyyn ravisteli vähän vaatteitaan, oli aikeissa palata takaisin ylös kaverin estelyistä huolimatta. Hän kertoi ettei tässä käynyt kuinkaan koska häntä kevennettiin ennenkuin hän jysähti maahan. Enkelin kädet olivat ilmeisesti ehtineet keväntämään tätä satakiloista miestä.

- -

Hän oli tekemässä kattoremonttia erääseen omakotitaloon. Aamupäivällä kahvitauolta palatessaan ääni sanoi vie lankku telineille. Hän oli rakentanut telineet lähelle räystästasoa ja niille hänet kehotetiin viemään lisää lankkuja, jotta lankutettu taso tulisi leveämmäksi. Ruokatunnilta palatessaan tuli sama kehotus ja hän vei lankun. Jossakin vaiheessa iltapäivällä hän huomasi makaavansa nitten lankkujen päällä. Oliko sairaskohtaus vai joku muu syy tajuttomuuskohtaukseen joka suisti hänet katolta. Mustelmia ja jotain pieniä kolhuja putoamisesta seurasi. Mikäli lisälankkuja ei olisi ollut hän olisi pudonnut alas kivikkoon. Joku tälläkin kertaa tiesi ennalta tulevan tilanteen.

 - -

Oli kevät ja rakentajalla työkiireitä. Kuinka ollakkaan hän loukkasi polvensa, Dexstrassa kuvattiin ja todettiin kierukan olevan poikki. Varattiin aika Invalidisäätiön sairaalasta. Hän hankki kyynärsauvat valmiiksi paluumatkaa varten. Ollessaan osastolla odottamassa seuraavana päivänä tapahtuvaa leikkausta hän illalla heitti ylös rukouksen. Voisithan sinä Herra parantaa polven ilman leikkaustakin ei tarvitsisi nilkuttaa kyynärsauvojen varassa montaa viikkoa, töissäkin olisi kiireitä eikä olis oikein aikaa sairastaa. Tämän jälkeen hän nukahti. Aamuyöllä noin kolmen aikaan hän oli hereillä ja tunsi poltetta polvessa. Hän nukahti jälleen ja aamulla herättyään hänet valmisteltiin leikkaukseen ja alapää puudutettiin. Leikkaussalissa oli valotaulu jossa polvesta otetut röntgenkuvat olivat nähtävänä.
Lääkäri tuli ja tähysti polvea yhdeltä puolelta ja sitten toiselta puolelta kävi välillä katsomassa rg kuvia, haki lisää lääkäreitä katsomaan tilannetta. Siinä katsottiin kuvia ja polvea sekä neuvoteltiin, jossain vaiheessa tämä ensimmäinen tähystäjä tuli sanomaan ettei teitä leikatakkaan. Hänet vietiin osastolle ja laskettiin kotiin. Hän oli nilkuttanut kipeällä jalalla sairaalaan ja nyt terveellä jalalla pois kyynärsauvat olalla. Hän kävi Dexstrassa jälkitarkastuksessa, jossa totesi tarkastaneelle lääkärille "taisi Herra parantaa". Lääkäri ei kommentoinut millään tavalla. Myöhemminkään ei hänellä ollut mítään ongelmia kyseisen polven kanssa. Ylhäältä tehtiin täydellistä työtä.