Isä kutsuu luomaansa kaksi ja kolmekin kertaa pelastukseen

Raamattu sanoo, että kukaan ei omasta voimastaan käänny Jeesuksen puoleen ellei Isä vedä ihmistä.

Room. 2: 4. Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
5. Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi.

Isä rakastaa meitä niin paljon, että Hän ei pakota kääntymään Jeesuksen puoleen. Katumaton ja nöyrtymätön ihminen ei käänny vaikka häntä kuinka vedetään. Hän paaduttaa sydämensä kuten Luther sanoi.

Isä veti minua ensimmäisen kerran parikymppisenä antamalla elämäni vaikeimman kärsimyksen. Sain unettomuuden ja nukuin puolen vuoden aikana tyypillisesti 3-4 tuntia yössä syksystä 1979 – talveen 1980. Syksyllä -79 ainut lapsuuden kaverini teki itsemurhan ampumalla itsensä. Tämä vielä lisäsi kärsimyksen tunnetta koska koin millaista tuskaa kaverini oli kantanut sisällään. Hän oli jo loppukesästä -79 yrittänyt itsemurhaa ajamalla autolla vasten suurta kiveä arviolta 100 km/h vauhdilla. Auto meni rusinaksi mutta kaverille ei tullut mitään. Herra nähtävästi halusi, että itsemurhan täytyy totisesti näyttää itsemurhalta. En kääntynyt tässä vaiheessa Jeesuksen puoleen vaan jatkoin omavoimaisuudessa elämistä. Todistin omavoimaisuuttani mm. selvittämällä yliopistossa tentit ensimmäisellä kerralla ja saamalla niistä hyvät arvosanat.

Herra kutsui toisen kerran kesällä 1987 Billy Grahamin tilaisuudessa Olympiastadionilla. Kun esitettiin kutsu mennä eteen ja ottaa Jeesus vastaan niin pohdin menisinkö. Olin lähellä lähtemistä mutta halusin insinöörinä itse selvittää mistä Jeesuksessa on kyse. En vastannut Isän rakkaudelliseen kutsuun.

Aloin 1987 lähtien tutkia mikä Jeesus oli. Vuoteen 2003 mennessä olin lukenut Hänestä, kristinuskosta ja muista uskonnoista noin 40.000 sivua. En saanut lukemalla varmuutta kuka Jeesus on ja mistä kristinuskossa on kyse. Uskoin kylläkin useitten kiistämättömien todisteitten perusteella, että Jeesus on ristiinnaulittu ja myös noussut kuolleista. Juutalaiset todistavat Jeesuksen nousseen kuolleista väittämällä ettei Hän kuollut. Olin järkiuskossa mutta sydämenuskoa ja uskonvarmuutta ei ollut. En tiennyt olenko uskossa vai enkö ole. Pyhän Hengen sinetti puuttui (Ef. 1:13), Kesällä 2003 Herra alkoi kutsua ja toi ajatuksiin kysymyksen minkä takia olen olemassa. Elämä tuntui tyhjältä. Kuulin Radio Deistä autolla ajaessani, että jos haluat tulla uskoon niin rukoile syntisen rukous. Ajattelin ettei tuossa mitään häviä ja rukoilin illalla kotona. Tunnustin Jeesukselle syntisyyteni ja järjellä uskoin Jeesuksen kuolleen myös minun syntieni sovitukseksi. Avasin sydämeni ja otin Jeesuksen vastaan. Mitään erikoista tunnetta ei tullut. Muutaman kuukauden kuluttua ymmärsin, että jotain oli tapahtunut. Minulle ei tuon syntisen rukouksen jälkeen enää koskaan tullut ahdistusta siitä miksi olen olemassa. Isä oli kutsunut, olin suostunut syntisenä kääntynyt Jeesuksen puoleen ja Hän oli armahtanut minut.

R